Velkommen til utstillingsåpning lørdag 23.04 kl. 14:00

Admir Batlak – Flying in the Sun, Loving in the Vain
Utstillingsperiode: 23.04-22.05

Admir Batlak jobber med tekstil, skulptur og klær. Sentralt i arbeidet hans står eksperimentering med håndverk og utvikling av nye tekstiler. Gjennom et vell av teknikker og referanser til mote, historie, sosiale bevegelser og mainstreamkultur, skaper han komplekse uttrykk som observerer samtiden, og utforsker spørsmål om smak, idealer og identitet.

I sitt arbeid med skulptur bruker Batlak tekstil og sømtilbehør som byggematerialer. Med skredderlim og strykejern sveiser han sammen lag på lag med tekstiler slik at de får nye skulpturelle egenskaper. En paljett blir til en byggestein, en foliert latex til våt betong. Intime materialer som tyll og krinoline simulerer monumentale proporsjoner.

Til utstillingen i Skiens Kunstforening vil en rekke arbeider fra de siste årene presenteres i en ny sammenstilling spesielt tilpasset kunstforeningens unike visningsrom. I denne dynamiske mixen av form og frihet, folklore og fetisj finner man hint til alt fra Titos Spomenik-monumenter til vestlig, mannlig homokultur. Batlak er interessert i hva tilsynelatende kontrasterende referanser kan bety sammen, både tematisk og visuelt.

Admir Batlak (f. 1982 i Mostar, Bosnia-Hercegovina) bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet klesdesigner fra Istituto Marangoni i Milano (2006). De siste årene har han virket utelukkende i kunstfeltet og vist sine arbeider ved blant annet Melk, Oslo (2022); Skulpturtriennalen, Billedhoggerforeningen (2021); NoPlace, Oslo (2020); Galleri Riis, Oslo (2019); Kunsthall Stavanger (2018); Munchmuseet, Oslo (2017) og Kunstnerforbundet, Oslo (2017). Han er representert i samlingene til Nasjonalmuseet, Kode 1, Bergen, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim og Stavanger Kunstmuseum. I 2020 vant han Norske Kunstforeningers debutantpris på Høstutstillingen.

Utstillingen er støttet av Norske Kunstforeninger.

Foto: Adrian Bugge / Galleri Riis