Det er med stor glede vi i Norske Kunstforeninger i samarbeid med Trondhjems Kunstforening, inviterer deg til årsmøte  og et innholdsrikt fagprogram 7. og 8. mai i Trondheim.

Pandemien har vært svært krevende for oss alle, og med fravær av fysiske møter, snart gjennom to år,  er det ekstra godt å nettopp kunne invitere deg til å delta fysisk, bli inspirert i ditt viktige arbeid i kunstforeningen, gjennom fagprogrammet og samtaler med andre i kunstforeningsnettverket.

Årsmøtehelgen begynner med selve årsmøte den 7. mai og fortsetter deretter med et interessant, aktuelt og relevant fagprogram som varer til lunsj søndag 8. mai.

Norske Kunstforeninger har samarbeidet med to aktører som deltok i et pilotprosjekt for markedsføring av visuell kunst, initiert og finansiert av Norsk kulturråd:

Kulturmeglerne har utviklet en innholdsrik verktøykasse med nye metoder for å bidra til økt salg av kunst. Verktøykassen er spesiallaget for kunstforeningene. Kulturmeglerne kommer til Trondheim og vil lansere verktøykassen for oss.

Kunstnergruppen Alt Går Bra har arbeidet fram prosjektet «Den Norske Idealstaten». Prosjektet skal engasjere et mangfoldig publikum, og inspirere til nye typer samarbeid mellom kunstnere og kunstforeninger.

Utstillingen/prosjektet «Den Norske Idealstaten» vil bli vist i Trondhjems Kunstforening fra 21. april. En introduksjon til prosjektet og omvisning i utstillingen er en spennende del av fagprogrammet.

Norske Kunstforeninger har tidligere gitt ut to bøker om styrearbeid. «Styrearbeid – er det noen kunst?» Bøkene er skrevet av Trond Bogsnes i samarbeid med Norske Kunstforeninger.  Bogsnes er tidligere styreleder i Norske Kunstforeninger og har mange års erfaring med styrearbeid i sitt omfattende virke. Det er behov for en revidering av styrehåndboka som er et viktig og nødvendig verktøy for de tillitsvalgte i kunstforeningene. Lanseringen skjer 7. mai.

Årsmøtehelgen vil også inneholde omvisninger og kunstnermøter i Trondheim kunstmuseum, og årsmøtemiddagen legges til restauranten Gubalari i det nye og attraktive kunsthuset, Kjøpmannsgata  Ung Kunst, K-U-K.

Årsmøtehelgen vil også inneholde omvisninger og kunstnermøter i Trondheim kunstmuseum, og årsmøtemiddagen legges til restauranten Gubalari i det nye og attraktive kunsthuset, Kjøpmannsgata  Ung Kunst, K-U-K.

Vi bor på Scandic Nidelven i Trondheim, hvor både årsmøte og fagprogrammet lørdag 7. mai foregår. Hotell booker du selv.

Selve årsmøtet lørdag 7. mai er gratis og åpent for alle, men deltakelse på fagseminar, måltider og omvisninger krever påmelding. Informasjon om påmelding finner du lenger ned på siden – påmeldingsfristen er 25. februar.

Arrangementet vil følge alle gjeldende smittevernråd

Velkommen!

PROGRAM

Lørdag 7. mai

Kl. 08.45-09.30: Registrering

Kl. 10.00-12.00: Årsmøte

Kl. 12.00-13.00: Lunsj

Kl. 13.15-14.15: Trond Bogsnes – lansering av ny styrehåndbok «Styrearbeid – er det noen kunst?»

Kl. 14.15-14.40: Pause

Kl. 14.45-15.30: Kulturmeglernes Kjersti Vikør og kunstrådgiver Ellen Fodstad presenterer: En verktøykasse til kunstforeningene som vi kaller ART: Aktuell, Relevant og Tilgjengelig

Kl. 18.00: Omvisning i Kjøpmannsgata Ung Kunst, K-U-K

Kl. 19.00:  Middag, Gubalari i lokalene til  KJøpmannsgata Ung Kunst, K-U-K.

Søndag 8. mai

Kl. 10.00-11.30: Alt Går Bra – introduksjon i Ni Muser 1. etg.omvisning i utstillingen «Den Norske Idealstaten», Trondhjems Kunstforening, 2.etg.

Kl. 10.00-11.30: Trondheim kunstmuseum – introduksjon/omvisning

Kl. 11.45-13.15: Alt Går Bra – introduksjon i Ni Muser 1.etg. /omvisning i utstillingen «Den Norske Idealstaten», Trondhjems Kunstforening, 2.etg

Kl. 11.45-13.15: Trondheim Kunstmuseum – introduksjon/omvisning

Kl. 13.15: Program slutt.

*introduksjonene/ omvisning blir gjort i grupper

Påmelding

  • Årsmøtehelg lørdag–søndag (1800 kroner)
    Inkluderer hele programmet lørdag og søndag
  • Årsmøtehelg lørdag–søndag uten middag (1200 kroner)
    Inkluderer hele programmet lørdag og søndag, men ikke middag lørdag kveld
  • Deltagelse lørdag (800 kroner)
    Inkluderer hele programmet lørdag, men ikke middag lørdag kveld

Påmeldingen er bindende. Påmeldingsfrist er 25. februar.

Eventuell hotellovernatting kommer i tillegg. Hotellrom bestilles direkte fra Scandic Nidelven Hotel på telefon 73 56 80 02, e-post nidelven@scandichotels.com eller på www.scanidchotels.com/nidelven.

Bruk bookingkode BNOR060522 for å oppnå avtalt pris.  Reservasjonen må garanteres med kredittkort ved bestilling.
Frist for å reservere rom til redusert pris er 15.03.22.

Meld deg på her!

Styremedlemmer i lokale kunstforeninger logger seg inn i medlemssystemet HyperSys, og melder seg på der. Logg inn med din personlige e-postadresse som brukernavn. Dersom du har glemt passordet eller ikke tidligere har vært innlogget, trykker du glemt passord og får tilsendt instruksjoner for oppretting av nytt passord. Detaljert forklaring til innlogging første gang finner du her.

Er du ikke styremedlem (eller e-postadressen din ikke er registrert), melder du deg på som ny bruker.

Ved spørsmål kontakt Norske Kunstforeninger på telefon 22 42 20 35 eller post@kunstforeninger.no

Påmeldingsvilkår

Når du har fullført påmeldingen via HyperSys får du opp en bekreftelsesside. Vennligst kontroller påmeldingen og gi tilbakemelding snarest dersom du oppdager feil. Påmeldingen er deretter bindende og kan ikke avbestilles. Du kan i ettertid se din bestilling ved å logge inn på www.kunstforeninger.hypersys.no, du finner detaljer for din påmelding under Arrangementer.Faktura sendes ut ca. midten av mars, med to ukers betalingsfrist.Dersom sykdom skulle forhindre deg i å delta, må du snarest gi beskjed og sende legeerklæring til Norske Kunstforeninger. Vi vil refundere utgifter for aktiviteter som på dette tidspunktet er mulig å avbestille hos våre underleverandører. Utgifter som ikke kan refunderes må deltakeren dekke gjennom egen reiseforsikring.

Ved spørsmål til innsendt påmelding eller faktura: post@kunstforeninger.no eller telefon 22 42 20 35