Hvordan jobbe fram et utstillingsprogram som er kunstfaglig godt, bygger opp og utvikler kunstforeningens profil – samtidig som det gir godt besøk og sikrer nødvendig inntjening?

Det legges opp til praktisk gruppearbeid, så alle deltakere bør på forhånd ha tenkt godt gjennom forhold og utfordringer i egen kunstforening. Målgruppen for kurset er styremedlemmer og ansatte. Workshopen ledes av kurator Marianne Zamecznik.

  • Tid: Lørdag 3. mars, kl. 11–15. Workshopen begynner presis, dørene åpner kl. 10.30.
  • Sted: Kunst i skolen, Fossveien 24, 0551 Oslo (Inngang vis a vis Steenstrups gate 17)
  • Påmeldingsfrist: 20. februar

Kurset inklusive lunsj er gratis, men påmeldingen er bindende. Reise og opphold dekkes av deltakerne selv. Maksimum 20 deltakere – førstemann til mølla! Maks to deltakere fra samme kunstforening. Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre workshopen, skulle vi måtte avlyse vil beskjed sendes ut 21. februar.

Påmelding

Om workshoplederen

Marianne Zamecznik (f.1972) bor og arbeider i Oslo og Berlin. Siden 2015 er hun daglig leder for kunstfestivalen Oslo Open. Hun har sin utdannelse fra Statens Håndverk-og kunstindustriskole i Oslo og Konstfack i Stockholm. Zamecznik jobber som kurator og utstillingsdesigner på frilansbasis.

Zamecznik skriver blant annet for bladet Kunsthåndverk hvor hun også sitter i det redaksjonelle rådet. Zamecznik sitter i det rådgivende rådet for Chart Design i København. Hun var med å starte Institutt for Bruk, en uavhengig tenketank knyttet til avdelingen for design og kunst og Håndverk på Kunsthøyskolen i Oslo. Zamecznik driver sammen med Anders Smebye YTRE, et rehabiliteringssenter med fokus på kunstnerens helse i Rendalen i Hedmark.

Zamecznik har tidligere arbeidet som produsent for Filmform i Stockholm, formidlingskonsulent på Norske Tekstilkunstnere og kunstnerisk leder på 0047 i Oslo, et visningsrom for kunst og arkitektur i Oslo. Som uavhengig kurator står hun blant annet bak utstillingene To Bee or Not to Be på Galleri F15 i Moss, Magic Language /// Chinese Whispers at Revelations ll  Paris in 2015, The Running Room på Space for Art and Industry i New York, The Feast for den Europeiske kulturkongressen i Wroclaw, The Space Between Us på det Moderne Museet i Warszawa og Momentum biennalen i 2011, med tittelen Imagine Being Here Now, der hun også var ansvarlig for utstillingsarkitekturen i samarbeid med kunstneren Øystein Aasan.

Marianne Zamecznik. Foto: Benoit Watteyne