Hvordan skal man få tak i flere frivillige? På workshopen blir det rom for både spørsmål, diskusjon og erfaringsutveksling. Foto: Norske Kunstforeninger

Trenger kunstforeningen flere frivillige? I en workshop i Trondheim 3. november, får du får lære mer om hvem de frivillige er, hva de motiveres av og hvordan din kunstforening kan finne flere.

Det krever mye jobb å drive en kunstforening, og det meste gjøres av ivrige frivillige som interesserer seg for kunst. Men hva skjer når man ikke har mange nok? Eller når man ikke har de med riktig kompetanse – enten det gjelder arrangementsavvikling, økonomi eller styrearbeid? Rekruttering er en like viktig del av foreningsarbeidet som dugnad og regnskap. Uten nye frivillige kan ingen forening holde oppe aktivitetsnivået i lengden.

Så hvordan skal man få tak i flere frivillige? Vanja Konradsen er prosjektleder for Frivillig.no i Frivillighet Norge, og hun vil lede workshopen. Dere vil få hjelp til å komme i gang med vervingen og hun vil dele verktøy og tips som gjør det enklere på veien.

På workshopen vil vi snakke mer om hvem de frivillige er, hva de motiveres av og hvordan man kan bruke verktøy som Frivillig.no for å styrke en mangfoldig rekruttering til foreningen. Det blir rom for både spørsmål, diskusjon og erfaringsutveksling.

En del av workshopen vil være konkret rettet mot bruk av www.frivillig.no, som er en digital oppslagstavle for frivillige oppdrag. Dere vil få hjelp til å opprette en profil for kunstforeningen, dersom dere ikke allerede har en, og praktisk trening i hvordan man best kan utforme oppdrag for frivillige. Ta gjerne med egen PC/Mac eller nettbrett, dersom du har mulighet til det. Merk at kunstforeningen må være registrert i Frivillighetsregisteret for å kunne opprette profil.

Praktisk informasjon og påmelding

Tid: Lørdag 3. november 2018, kl. 11.00–15.00, dørene åpner 10.30
Sted: Trondhjems Kunstforening, Bispegata 9A, Trondheim
Målgruppe: Styremedlemmer og ansatte i kunstforeningene
Påmeldingsfrist: 20. oktober 2018
Påmelding: kunstforeninger.hypersys.no

Workshopen inklusive lunsj er gratis, men reise og opphold må dekkes av deltakerne selv. Det er begrenset antall plasser, derfor er det i utgangspunktet maksimum to deltakere fra hver kunstforening. Vi har stor pågang for å delta på våre workshoper, så vær tidlig ute med påmelding om du vil sikre deg plass! Påmeldingen er bindende.

Påmelding skjer via Norske Kunstforeningers medlemssystem HyperSys, du finner invitasjonen til Workshop: Hvordan rekruttere flere frivillige? under Arrangementer i menyen. Trykk på arrangementet og velg «Meld på XXX Kunstforening», og meld på inntil to deltakere fra foreningen.

Om du ikke tidligere har vært innlogget i HyperSys, finner du forklaring til første gangs innlogging i brukerveiledningen, som kan lastes ned fra siden Støtte og råd. Ta kontakt på telefon 22 42 20 35 eller post@kunstforeninger.no dersom du trenger hjelp til innlogging/påmelding.