Verk av Sandra Mujinga pryder forsiden av Kunst Pluss 2/2020, i salg fra 4. juni.

4. juni 2020 lanseres andre utgave av tidsskriftet Kunst Pluss.

Kunst Pluss utgis av Norske Kunstforeninger tre ganger i året og har som formål å presentere aktuelle prosjekter og tematikker, både fra kunstforeningsnettverket og det norske kunstfeltet generelt.

Tidsskriftet distribueres til organisasjonens 150 medlemsforeninger og er tilgjengelig hos en rekke Narvesen-utsalg og biblioteker over hele landet. Klikk her for å finne et utsalgssted nær deg.

 

Connecting communities

Hvordan kan man tilrettelegge en institusjon for en rekke ulike mennesker? Hvordan påvirker klassebakgrunn en persons muligheter til å lykkes på kunstfeltet? Hvem har rett til å være sint?

Dette er noen av spørsmålene som settes lys på i årets andre utgave av Kunst Pluss.

Direktør i Bergen Kunsthall, Axel Wieder, forteller om kunsthallens arbeid for et bredere publikum, fra tilgjengeligheten av bygget til hvem som stilles ut. Det er viktig å se på programmet og hvordan det representerer en moderne sosial virkelighet, som ikke er så mannlig, hvit, heteronormativ eller på annen måte eksklusiv som det ofte har blitt presentert i kunsthistorien, forteller Wieder. 

– Det er selvfølgelig viktig hvilke tradisjoner og opplevelser som får plass på samtidskunst-feltet eller som blir vurdert i en historisk fortelling.

I en slik revideringsfase av hvem som representeres i historien, er det viktig at vi ikke bare ser på «de andre», men at vi virkelig betrakter oss selv og hvordan vi er et resultat av vår kultur, forteller kunstner Sayed Sattar Hasan i samme utgave av Kunst Pluss. Hasans kunstneriske praksis dreier seg i stor grad om møter og grenser mellom kulturer, og en både mørk og politisk humor preger verkene hans. Til Kunst Pluss forteller han om hybridhelten Hasansen, den pakistanske dagsengen og om samarbeidet med en av Norges eneste skimakere.

Bidragsytere Kunst Pluss 2/2020: Nikhil Vettukattil, Anna Anita Guttorm, Elin Margrethe Wersland, Tiril Flom, Olea Steinkjer, Ina Gravem Johansen, Anna Näumann, Hamid Waheed, Bjørn Hatterud og Katrine Elise Pedersen.

Tidsskriftet har blitt tildelt støtte av Fritt Ord.

Sayed Sattar Hasan. Portrett av Hasansen (2020).

Kollektivt abonnement for kunstforeninger

Kunstforeninger med medlemskap i Norske Kunstforeninger kan tegne et kollektivt abonnement på Kunst Pluss for sine medlemmer.

Kunstforeningen må sende inn adresselister, og er ansvarlige for kreve inn betaling fra medlemmene. Bladet blir sendt direkte i posten til hver enkelt abonnent. Et årsabonnementet koster i 2020 kr 180 per medlem, og kunstforeningen faktureres årlig etter antall abonnenter.

For mer informasjon om kollektivt abonnement, eller dersom ikke styremedlemmene mottar bladet, ta kontakt på post@kunstforeninger.no

Spørsmål om Kunst Pluss kan rettes til redaktør Lena Trydal på lena.trydal@kunstforeninger.no