Vinnerne av priser på Frivillighetens dag 2019. (Foto: CF Salicath)

Kjenner du en frivillig som fortjener litt ekstra oppmerksomhet for sin innsats?

Frivillighet Norge skal dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen og 50.000 kroner til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats. Nå kan du nominere en du setter pris på i ditt nærområde!

Frivillighetsprisen

Svært mange nordmenn bidrar med frivillig innsats. Over 60% av befolkningen har vært frivillig i løpet av det siste året. Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte fram med den nasjonale Frivillighetsprisen.

– Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. Vinnerne er utrettelige mennesker som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om anerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene frem. Uten dem stopper Norge, sier Slotterøy Johnsen.

Frivillighetsprisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg, og velges blant nominasjoner fra befolkningen. Nominer din kandidat på frivillighetensdag.no. Nominasjonsfristen er 15. september. Prisen deles ut den 3. desember og vinneren mottar 50.000 kr fra Norsk Tipping til et ideelt formål.

Nominer til frivillighetsprisen her

Årets Nykommer i Frivilligheten

Frivillighet Norge er også opptatt av å få nye grupper inn i frivilligheten. For å feire ny frivillighet har Frivillighet Norge, under prosjektet Frivillig.no, opprettet prisen Årets nykommer i frivilligheten.

– Terskelen skal være lav for å bli aktiv i en frivillig organisasjon. Vi ønsker å inspirere flere til å finne veien inn i organisasjonene og få føle på gleden av det frivillige felleskapet og å spille en viktig rolle i andres liv, sier Slotterøy Johnsen.

Årets nykommer i frivilligheten tildeles en person som har blitt frivillig etter 1. august 2019.
Fristen for å nominere er 10. september og prisen deles ut den 3. desember 2020.

Nominer til Årets nykommer i frivilligheten her