Sentralen Øvre Slottsgate 3

Det er med stor glede Norske Kunstforeninger ønsker velkommen til årsmøte og et innholdsrikt kunstfaglig program 22. og 23. april 2023 i Oslo.

Merk! Årsmøtet er flyttet fra Oslo Scene til Sentralen da Oslo Scene har gått konkurs. Sentralen er et allsidig arrangementshus i Kvadraturen i sentrum av Oslo. Huset var opprinnelig hovedkontoret til Christiania Sparebank bygget i 1898. Sentralen ligger i Øvre Slottsgate 3 i Oslo sentrum. Sentralen eies av Sparebankstiftelsen DNB.

Årets fagprogram er et samarbeid mellom Norske Kunstforeninger og Oslo Open, en selvstendig kunstnerstyrt og ideell organisasjon etablert i 2000 av kunstnere og en rekke nasjonale og lokale kunstinstitusjoner. Hovedaktiviteten til Oslo Open er hvert år å arrangere åpne atelierer, der profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere med atelier i Oslo åpner sine dører for publikum.

Nå har Oslo Open laget et program spesielt for Norske Kunstforeningers årsmøtedeltakere. I små grupper vil dere treffe kunstnere i sine respektive atelierer rundt om i Oslo. Omvisningene gir en unik mulighet til å stifte bekjentskap med både kjente og nye kunstnerskap. I løpet av årsmøtehelgen vil du også få oppleve hovedstadens varierte arkitektur og forskjellige bydeler.

Hotellet vårt er historiske Hotell Bondeheimen, som ligger sentralt i Oslo.

Årsmøtehelgen begynner med årsmøtet lørdag 22. april kl. 10.00 – 12.00 på Sentralen i Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo. Etter en enkel lunsj starter det kunstfaglige programmet med en introduksjon ved Oslo Open, før atelierbesøkene begynner.

På lørdag kveld blir det minglemiddag i Pressens hus i Skippergata. Pressens hus er nyoppusset og ble tildelt utmerkelsen Oslo bys arkitekturpris i 2022.

Søndag fortsetter det kunstfaglige programmet med flere atelierbesøk.

Årsmøtehelgen avsluttes rundt 13.30.

Last ned program lenger ned.

Velkommen til Oslo!