Christian Alex Kiøsterud er begynner i jobben 16. august. Foto: Privat

Christian Alex Kiøsterud er nyansatt kommunikasjons- og organisasjonsrådgiver i Norske Kunstforeninger og begynner i jobben 16. august. Han tar over stillingen etter Malin Olivia Dahlberg, som har sin siste arbeidsdag 20. mai.

Kiøsterud har lang erfaring både fra frivillig sektor og innen film-, tv- og teaterbransjen. Han har i flere år jobbet i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF). Der hadde han blant annet ansvar for organisasjonsutvikling, kommunikasjon, opplæring, medlemsservice, rekruttering, kurs og arrangementer. Han har dermed svært mye relevant erfaring som vil komme godt med i jobben i Norske Kunstforeninger. Tidligere har han arbeidet redaksjonelt og med foto og lys for blant andre NRK, TV2, Black Box Teater og Bo Hermansson.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med kunstforeningene og menneskene bak. Det blir også veldig gøy å gå løs på nye arbeidsoppgaver og et spennende fagfelt i Norske Kunstforeninger. Vi ses i august!, sier Christian Alex Kiøsterud.

Malin takker for seg etter ti år

Siden mai 2011 har Malin Olivia Dahlberg vært ansatt i Norske Kunstforeninger. Men nå har hun flyttet til Bergen og fått ny jobb der.

– Jeg er svært takknemlig for alt jeg har fått lære og oppleve, for fine kollegaer og alle de fantastiske folkene i kunstforeningsnettverket jeg har møtt gjennom tiden i Norske Kunstforeninger. Det kjennes absurd at jeg har vært her i ti år, det blir både merkelig og vemodig å skulle slutte. Men jeg kjenner meg trygg på kunstforeningene er i de beste hender med Christian på plass i jobben, sier Malin Olivia Dahlberg.

Mangeårig styremedlem og tidligere styreleder, Mona Elin Aarø, takket på vegne av Norske Kunstforeninger Malin av med følgende ord på årsmøtet i april:

– Norske Kunstforeningers verdier er nyskapende, støttende, engasjert og faglig sterk. Og det er akkurat slik du utfører jobben din og akkurat slik du har fremstått i virket ditt som rådgiver i organisasjonen vår i løpet av de ti årene du har jobba her. Du er en relasjonsbygger, og du møter alle med velvilje og vennlighet og ikke minst så foregår alt på nynorsk. Vi ønsker deg lykke til i den nye jobben din, de er heldige som får jobbe med deg, og vi kommer til å savne deg.

Malin Olivia Dahlberg på kunstfestivalen HFT2013 i Hammerfest. Foto: Ingerid Jordal