Samarbeidspartner vant Subjektprisen Årets kunstner 2022

13. desember gikk Subjektprisen 2022 av stabelen på Sentralen i Oslo. Subjektprisen er tidsskriftet Subjekts feiring av kulturåret som gikk. Det deles ut 11 priser i løpet av kvelden til alle deler av norsk kulturliv. Blant annet årets utstilling og årets kunstner. Subjekt redaksjonelle jury nominerer fem kandidater, så blir prisvinnerens blir stemt frem av Subjekts lesere.

Årets kunstner
Vinnere av Årets kunster gikk til kunstnergruppa Alt Går Bra, som består av Agnes Nedregård og Branko Boero Imwinkelried. Utstillingen «Den Norske Idealstaten» var en del av åpningsutstillingen på Nasjonalmuseet. Prosjektet “Den Norske Idealstaten” har vært et samarbeid med Norske Kunstforeninger og vist i flere kunstforeninger (). Om Alt Går Bra, skriver juryen at «når Agnes og Branko pløyer seg gjennom kunsthistorien, blir konseptkunst og modernisme møtt med samme kjærlighet og omtanke som renessansens store mestre».

I kategorien Årets kunstner finner vi følgende nominerte:
Lene Trydal
Alt Går Bra
Jorun Hancke Øgstad
Grete Nesblod
Kim Hankyul

Les mer om de nominerte i Subjekt:
https://subjekt.no/subjektprisen/arets-kunstner/

Årets utstilling
I kategorien Årets utstilling er «Jeg kaller det kunst», som var åpningsutstillingen på Nasjonalmuseet i Oslo. Juryen omtaler utstillingen som «høstutstillingen på ecstasy». Tidligere medarbeider i Norske Kunstforeninger Lena Trydal var en del av utstillingen med sine mye omtalte verk, blant annet «Folkekongen». Lena Trydal var også nominert til prisen Årets kunstner.

I kategorien årets utstilling finner vi følgende nominerte:
«Munchs mesner og samlere, venner og hjelpere»
«I villskapens øye»
«Jeg kaller det kunst»
«Oslo arkitekturtriennale»
«Still life»

Les mer om de nominert i Subjekt
https://subjekt.no/subjektprisen/arets-utstilling/