Fra NåDa-utstillingen i Sandefjord Kunstforening, med visning av filmen «Og så kom poteten/Pathos and Potatoes», et samarbeid mellom lokale ungdommer og kunstnerne Siri Hjoth og Sebastian Makonnen Kjølaas. Foto: Sandefjord Kunstforening

Styret i Norske Kunstforeninger har besluttet at årsmøtet 2021 avholdes digitalt lørdag 24. april. 

Årsaken til endringen er at den uforutsigbare smittesituasjonen gjør gjennomføringen uforsvarlig – vi ønsker at alle deltakere skal kunne kjenne seg trygge.

I den nåværende situasjonen mener vi dessuten at et digitalt årsmøte er en mer demokratisk løsning. Om vi holdt fast på fysisk årsmøte, hadde vi risikert at lokale innstramminger i smitteverntiltakene ville ha ekskludert årsmøtedeltakere fra enkelte regioner i landet.

I oktober er det håp om at vi tilbake i en mer normal situasjon, som gjør det mulig med fysiske samlinger og reiser innad i Norge. Vi satser derfor på å gjennomføre det planlagte fagseminaret og kunstneriske programmet 9.–10. oktober i Sandefjord.

Informasjon om teknisk løsning for det digitale årsmøtet og påmelding av årsmøtedelegater sendes ut senere. Påmeldingsfristen til digitalt årsmøte vil være 15. april. Sakspapirer vil som vanlig sendes ut senest 20 dager før årsmøtet.

 

**********

 

Årsmøtehelgen i 2021 er lagt til Sandefjord. Basen for programmet er hotellet Scandic Park Sandefjord, og Sandefjord Kunstforening har sine utstillingslokaler vegg i vegg med hotellet. Hotellet har gode konferansefasiliteter, og rikelig med plass til å ivareta avstandsregler og godt smittevern.

Tema for fagseminaret er Norske Kunstforeningers nyskapende prosjekt NåDa, som ble gjennomført i ti lokale kunstforeninger i 2017–2019. I NåDa skapte ungdommer i samarbeid med samtidskunstnere kunstprosjekter, med utgangspunkt i lokale kulturminner. Under årsmøtehelgen vil prosjektledere og deltakende kunstnere presentere sine prosjekter og erfaringer. NåDa-prosjektet har stor overføringsverdi for andre kunstforeninger, og vi setter derfor på nytt opp dette fagseminaret som opprinnelig var planlagt til det avlyste årsmøtet i 2020.

I kunstdelen av programmet får deltakerne oppleve performancer av både Marianne Heier og Merete Klingen. I tillegg blir det omvisning i utstillingen med de fem nominerte til Sandefjord Kunstforenings Kunstpris 2021, og vi får oppleve hotellets mange kunstskatter.

Selve årsmøtet lørdag 24. april er gratis og åpent for alle, men deltakelse på fagseminar, måltider og omvisninger krever påmelding. Informasjon om påmelding finner du lenger ned på siden – påmeldingsfristen er 19. februar.

Arrangementet vil selvsagt følge alle gjeldende smittevernråd.

Ungdommer fra Volda og Ørsta Kunstlags NåDa-prosjekt på ekskursjon til Tussa Energis anlegg. Til høyre installasjonen som prosjektet resulterte i. Foto: Volda og Ørsta Kunstlag

PROGRAM

Fredag 23. april

17.00–18.30

Registrering av deltakere, Scandic Park Sandefjord

19.00–22.00

Samling med lett servering
Hotellets direktør Thomas Ødegaard tar oss med på en vandring gjennom hotellets imponerende kunstsamling, med blant annet verk av Christian Krogh, Peder Balke, Hans Gude, Harald Sohlberg og Jakob Weidemann.

 

Lørdag 24. april

09.30–10.30

Registrering

10.30–12.30

Årsmøte Norske Kunstforeninger, Parksalen

12.30–13.30

Lunsj, Kosmos

13.45–17.00

Fagseminar NåDa, Parksalen

Moderator: Rami Maktabi

13.45–13.55

Presentasjon av NåDa-prosjektet. Anne-Grethe Thoresen, prosjektleder og seniorrådgiver i Norske Kunstforeninger

13.55–14.05

Birthe M. Selvaag, senior rådgiver om Sparebankstiftelsen DNB og NåDa

14.05–14.25

NåDa Osterøy. Åse Nilssen, prosjektleder, Osterøy Kunstlag

14.25–14.40

NåDa Osterøy. Shwan Dler Qaradaki, billedkunstner

14.40–15.00

Krossens Havremølle. Hildegunn Guddal Svensson og Torill Brosten, prosjektledere, Sandnes Kunstforening

15.00–15.15

Krossens Havremølle. Hans Edward Hammonds, billedkunstner

15.15–15.30

Pause

15.30–15.50

Spinneriet. Mona Espelien, prosjektleder, Halden Kunstforening

15.50–16.05

Spinneriet. Siri Austeen, billedkunstner

16.05–16.25

Frå fjell til fjord. Anne Ellingsen, prosjektleder, Volda og Ørsta Kunstlag

16.25–16.45

Frå fjell til fjord. Robert Steines og Katharina Førde Teige, billedkunstnere

16.45–17.00

Oppsummering

17.30–18.30

Omvisning i utstillingen Sandefjord Kunstforenings Kunstpris 2021. En utstilling med verk av de fem nominerte kunstnerne: Ahmed Umar, Maret Anne Sara, Sandra Mujinga, Sverre Gullesen, Wendimageng Belete

18.30–21.00

Festmiddag, Bankettsalen

21.00–21.45

Performance: «POOL» med kunstner Marianne Heier, i Parkbadet

På programmet står omvisning i utstillingen Sandefjord Kunstforenings Kunstpris 2021. Her foto av fra prisutstillingen i 2019, av prisvinner Kiyoshi Yamamoto i hotellets bankettsal. Foto: Morten Andreassen

Lørdag kveld vil Marianne Heier holde performancen POOL i Parkbadet. Foto: Marianne Heier

 

Søndag 25. april

11.00

Avgang til performance (ca. 20 min gange, eventuelt buss/taxi)

11.30

Performance «Returning home» ved Merete Klingen. Klingen tar oss med gjennom bøkeskogen, opp til Midtåsen og fram til Knut Steens skulpturpark. Her ligger også Anders Jahres villa med en fantastisk utsikt over byen.

13.00

Avslutning i Skulpturparken. De som ønsker, kan legge inn et besøk på Hvalfangstmuseet på vei tilbake til hotellet.

Program per januar 2020, med forbehold om endringer og trykkfeil.

Søndag står performancen «Returning home» av Merete Klingen på programmet. Her en av Merete Klingens tidligere performancer, Footprint. Foto: Lutz Lundberg

Påmelding

Påmelding til årsmøtehelgen skjer via medlemssystemet HyperSys.

Det er følgende påmeldingsalternativer:

  • Årsmøtehelg fredag–søndag (1800 kroner)
    Inkluderer hele programmet fredag–søndag (fagseminar lørdag, lunsj og middag lørdag, omvisninger fredag–søndag, performancer lørdag og søndag)
  • Dagpakke lørdag (800 kroner)
    Inkluderer lunsj og fagseminar lørdag

Påmeldingen er bindende. Påmeldingsfrist er 19. februar.

Eventuell hotellovernatting kommer i tillegg. Hotellrom bestilles direkte fra Scandic Park Sandefjord av den enkelte deltaker. Mer informasjon om hotellbestilling finner du lenger ned på siden.

Styremedlemmer i lokale kunstforeninger logger seg inn i medlemssystemet HyperSys, og melder seg på der. Logg inn med din personlige e-postadresse som brukernavn. Dersom du har glemt passordet eller ikke tidligere har vært innlogget, trykker du glemt passord og får tilsendt instruksjoner for oppretting av nytt passord. Detaljert forklaring til innlogging første gang finner du her.

Er du ikke styremedlem (eller e-postadressen din ikke er registrert), melder du deg på som ny bruker.

Ved spørsmål kontakt Norske Kunstforeninger på telefon 22 42 20 35 eller post@kunstforeninger.no

Påmeldingsvilkår

Når du har fullført påmeldingen via HyperSys får du opp en bekreftelsesside. Vennligst kontroller påmeldingen og gi tilbakemelding snarest dersom du oppdager feil. Påmeldingen er deretter bindende og kan ikke avbestilles. Du kan i ettertid se din bestilling ved å logge inn på www.kunstforeninger.hypersys.no, du finner detaljer for din påmelding under Arrangementer.

Faktura sendes ut ca. midten av mars, med to ukers betalingsfrist.

Dersom sykdom skulle forhindre deg i å delta, må du snarest gi beskjed og sende legeerklæring til Norske Kunstforeninger. Vi vil refundere utgifter for aktiviteter som på dette tidspunktet er mulig å avbestille hos våre underleverandører. Utgifter som ikke kan refunderes må deltakeren dekke gjennom egen reiseforsikring.

Ved spørsmål til innsendt påmelding eller faktura, kontakt Hanne Houen på hanne.houen@kunstforeninger.no eller telefon 22 42 20 35

 

Hotellet Scandic Park Sandefjord ligger idyllisk til ved sjøen.

Hotellbestilling

Vi har fått gode priser på overnatting på Scandic Park Sandefjord. Vestfolds beste frokost er selvsagt inkludert i romprisen. Hotellet har svømmebasseng, treningssenter og spaavdeling.

Priser:
Enkeltrom: 1000 kroner per døgn
Dobbeltrom: 1200 kroner per døgn

Overnatting bestilles direkte fra Scandic Park Sandefjord på telefon 33 44 74 25 eller e-post aina.bringsvor@scandichotels.comBestillingsfrist 19. februar.

For å få avtalt pris, må du oppgi at bestillingen gjelder Norske Kunstforeninger, bookingnummer 47467312.

Reiseinformasjon

Tog
Vy trafikkerer strekningen Oslo-Sandefjord med rute R11. Fra Oslo Lufthavn tar reisen ca. 2 timer, ca. 1t 40 min fra Oslo S. Rutetider og billetter: www.vy.no

Hotellet ligger i gangavstand fra togstasjonen.

 

Buss
Flere bussruter stopper på Fokserød ved E18 eller på Sandefjord Lufthavn Torp. Se busselskapenes nettsider for ruteinformasjon og bestilling.

Stopper på Fokserød:

Fra Fokserød går det lokalbuss til Sandefjord sentrum: www.vkt.no

Stopper på Torp:

 

Fly
Widerøe flyr til Sandefjord Lufthavn Torp. Direkteruter fra Bergen, Stavanger og Trondheim. Avganger og bestilling på www.wideroe.no

Shuttlebuss fra flyplassen til Torp stasjon, tog derfra til Sandefjord.

Utforskning av havre som materiale i NåDa i Sandnes Kunstforening. Foto: Sandnes Kunstforening