På Høstutstillingen i 2013 ble Susanne Kathlen Mader (f. 1964) tildelt Norske Kunstforeninger debutantpris i samarbeid med NorgesGruppen for verket Hendelser i stor høyde.

– Det var en svært gledelig og stimulerende overraskelse. Jeg gleder meg til å vise mitt arbeid i flere norske kunstforeninger. Slik kan jeg også bli bedre kjent med flere landsdeler og kunstmiljøer i Norge. Utstillingene jeg hadde i fjor i Haugesund Billedgalleri og Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær var en god erfaring og ga mersmak. Det er mange profesjonelle, engasjerte og entusiastiske mennesker rundt omkring i landet som skaper et vitalt kulturliv, sier Susanne Kathlen Mader om pristidelingen. At vandreutstillingen følges opp med en katalog og formidling er viktig for at utstillingene skal få et større nedslagsfelt. Med den økonomiske støtten både til meg og kunstforeningene forstår man at det koster penger å lage en utstilling, noe som blir ofte glemt.

Prisvinner Susanne Kathlen Mader er født i 1964 i Walsrode i Tyskland. Hun har en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Braunschweig. Siden 1998 har Mader bodd og arbeidet i Norge. I tillegg til å ha hatt separatutstillinger og deltatt i gruppeutstil- linger, står hun også bak flere offentlige utsmykninger. Til tross for at Mader allerede er en godt etablert og erfaren kunstner, var dette første gang hun deltok på Høstutstillingen.

Utdrag fra juryens begrunnelse:
Installasjonsverket inntar veggen med en direkte iøyenfallenhet og ryt- misk lekenhet. Med gjenklang fra en konstruktivistisk tradisjon lader kunstneren veggen med fargeplan, store geometriske former, hårfine linjer og skulpturelle objekter; sammenstilt i kontrollerte, men dynamiske møtepunkter. Som et oppløst partitur utfoldes komposisjonen, behersker både balanse og ubalanse, tyngde og letthet, med et overbevisende håndverk og stilsikker koloritt.

Juryen Norske Kunstforeningers debutantpris har i 2013 bestått av:
• Rami Maktabi, styreleder Norske Kunstforeninger
• Trude Lyng, styremedlem Norske Kunstforeninger
• Marianne Hultman, daglig leder/intendant Oslo Kunstforening
• Gunvor Nervold Antonsen, jurymedlem Den Nasjonale Jury 2013, Statens Kunstutstilling – Høstutstillingen